понедељак, 30. август 2010.

Konkurs za izradu idejnog rešenja za maskotu olimpijskog tima Srbije


Olimpijski komitet Srbije raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja za maskotu Olimpijskog tima Srbije. U godini u kojoj OKS proslavlja 100 godina od osnivanja olimpijskog pokreta u Srbiji i u susret 2012. u kojoj će proslaviti 100 godina od prvog učešća na Olimpijskim igrama u Stokholmu 1912., predsedništvo OKS donelo je odluku da raspiše konkurs i da Olimpijski tim Srbije dobije svoju maskotu.

Maskota tima biće prepoznatljiv simbol koji će se vezivati za najbrže, najjače, najbolje, za one koji uloženim trudom i postignutim rezultatima postaju deo Olimpijskog tima i našu zemlju predstavljaju na najvećem planetarnom sportskom takmičenju, na Olimpijskim igrama!

Rok za slanje idejnih rešenja je 24.09.2010. Nagrada za usvojeno rešenje i otkup imovinskih autorskih prava za maskotu iznosi 1000 evra, a pobednik konkursa biće nagrađen i od kompanije Telenor, generalnog sponzora Olimpijskog komiteta Srbije i sponzora konkursa za maskotu. Telenor će nagraditi pobednika sa telefonom i prepaid paketom i internet modemom koji uključuje 30GB saobraćaja.

Maskota bi trebalo da bude promovisana na jesen kada se očekuje da će Olimpijski tim Srbije za London 2012. dobiti i prve članove, odnosno prve kvalifikovane sportiste za Olimpijske igre 2012.

Idejna rešenja slati na adresu:

Olimpijski komitet Srbije
Generala Vasića 5
11000 Beograd

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна