петак, 17. септембар 2010.

Foto konkurs "Bahato parkiram"


Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju grada Beograda u saradnji sa Kolektivom za razvoj i održivost (KRIO) otvara foto konkurs u okviru kampanje bahatoparkiram.com, a na temu nepropisnog zaustavljanja vozila, nekulture i neodgovornosti pojedinaca u saobraćaju.
Jednake šanse imaju amaterske fotografije ekstremnih slučajeva privremenog zaustavljanja ili parkiranja vozila, kao i profesionalne i umetničke fotografije koje svojim sadržajem ili neposrednim značenjem šalju jaku poruku o ovom sveprisutnom problemu.
Najinteresantniji radovi biće predstavljeni na izložbi u Kulturnom Centru Beograda, kao i u katalogu konkursa i internet strani projekta, dok će autorima tri najbolje fotografije biti dodeljene vredne nagrade.
Propozicije konkursa:
- Učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava fotografije kojom se prijavljuje na konkurs. Nije ograničena količina fotografija koje učesnik prilaže.
- Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Osnovna digitalna obrada poput kolor korekcije, kontrasta i sl. je dozvoljena na razumnom nivou.
- Minimalna rezolucija fotografije iznosi 1024 X 768 piksela (1 megapiksel), a maksimalna veličina datoteke 10 megabajta.
- Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.
- Nije obavezno da bahatoparkiram.com nalepnica bude sadržana na fotografiji. Učesnici koji žele nalepnice mogu ih potražiti putem adrese info@krio.rs.

Radovi se dostavljaju u digitalnom formatu na adresu konkurs@bahatoparkiram.com najkasnije do 15. oktobra 2010. godine. Sve dodatne informacije o propozicijama i konkursu mogu se dobiti putem navedene e-mail adrese.

Prilikom slanja rada potrebno je napisati sledeće podatke:

Ime i prezime:
JMBG:
Adresa:
Email:
Kontakt telefon:
Naslov fotografije (prim. ‘Bahato na kvadrat’):
Lokacija (prim. ‘Dorćol’, ‘Ispred moje zgrade’):
Aparat: (prim. ‘Canon Ixus 30’, ‘Nokia E51’):

Preuzmite prijavu i propozicije foto konkursa.

1 Коментари:

Blogger Unknown је рекао...

Ni posle mesec dana ni traga ni glasao rezultatima konkursa.

10. новембар 2010. 20:53  

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна