понедељак, 14. март 2011.

Otvoreno prvenstvo Srbije u rešavanju anagrama


Zadatak učesnika SMS kviza je da sastavi reč srpskoga jezika preraspoređivanjem slova koja dobije SMS porukom  kao zadatak. Učesnici će dobijati sva slova od kojih se reč sastoji, ali  navedena po sledećem principu: prvo će biti navedeni samoglasnici, i to azbučnim redom, a zatim i suglasnici, takođe azbučnim redom. Primer poruke sa anagramom kakvu će učesnici dobijati: Novi anagram je: IIIIKKKR i ima 9 slova. Učesnik kviza treba da od ovih slova sačini reč srpskog jezika; u ovom slučaju tačan odgovor je reč – kikiriki. SMS poruku sa sadržajem: ANA KIKIRIKI šalje na broj 3396. Pri pisanju poruke ne mora se voditi računa o velikim i malim slovima.

Učesnik najpre šalje SMS poruku sa ključnom reči „ANAGRAM“ da bi se uključio u kviz. Ukoliko se prvi put prijavljuje dobija 2 poruke, jednu sa kratkim pravilima kviza o preslovljavanju i drugu sa zadatim anagramom i komandama. Ukoliko je već učestvovao, dobija samo poruku sa zadatim anagramom.

Kviz  ima više nivo-a. Prvi nivo čine kratke jednostavne reči od 5 slova. Uspešnim rešavanjem anagrama učesnik se kvalifikuje za sledeći nivo kviza u kojem će dobiti anagram duži za jedno slovo. Svaki sledeći nivo imaće reč sa jednim slovom više u zadatom anagramu. Maksimalna dužina anagrama je 12 slova.

Pobednik nedeljnog ciklusa dobija mobilni telefon.
Svi učesnici takmičenja bez obzira da li su pobednici jednog od ciklusa ili ne, konkurišu za mesečnu nagradu LCD TELEVIZOR
Mesečnu nagradu dobija učesnik koji sakupi najveći broj poena za vreme trajanja četiri sedmična ciklusa. 
Pobednik čitavog takmičenja će biti onaj takmičar koji sakupi najveći broj poena tokom svih 12 ciklusa trajanja takmičenja.
Nagrada za pobednika je SKUTER

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна