субота, 04. фебруар 2012.

Klub 27
Žiri će ove godine umesto tri, dodeliti četiri glavne nagrade, jer je oblast umetnosti podeljena na dve, odvojene potkategorije. Samim tim, Erste Banka će ove godine nagraditi 16 mladih talentovanih ljudinagradnim fondom koji je povećan za 200.000 dinara, na ukupno 1,4 miliona dinara.
Kandidat/kandidatkinja koji ispunjava uslove konkursa
- ima više od 16 a manje od 27 godina (na dan otvaranja konkursa kandidat/kandidatkinja mora imati punih 16 godina života, odnosno nenavršenih 27 godina života na dan zatvaranja konkursa)

- ima ostvarene rezultate (angažovanje šire od obaveznog – iniciranje i/ili učešće u posebnim ili inovativnim projektima u oblasti formalnog obrazovanja, osvojene nagrade itd.) u jednoj od tri oblasti:
Prirodne nauke i tehničko tehnološka oblast - fizika, hemija, biologija, medicina, veterina, matematika, informatika, farmacija, mašinstvo, elektrotehnika, arhitektura i sl.
Umetnost 1. slikarstvo, vajarstvo, dizajn, kostimografija, film, fotografija i dr. 2. pozorište, gluma, muzika, ples i dr.
Društvene i humanističke nauke - istorija, filologija, pravo, ekonomija, političke nauke, filozofija, književnost, novinarstvo, socijalni rad, psihologija i sl.
- ima ostvaren uspeh u promovisanju oblasti kojom se bavi (putem članaka, osnivanja i/ili promovisanja klubova, sekcija, predavanja i sl.) 
- ima državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije
Ovo će istovremeno biti i kriterijumi za rangiranje.
Prilikom odlučivanja o užem izboru stručni žiri će vrednovati i eventualno učešće prijavljenih u pokretanju i razvoju projekata i/ili pokretanju inicijativa u zajednici, za dobrobit veće grupe ljudi odnosno šire zajednice.
Nagrade: 
Nagrada stručnog žirija:
Stručni žiri odabraće po jednog pobednika/pobednicu iz oblasti Prirodnih nauka i tehničko tehnološke oblasti i iz oblasti Društvenih i humanističkih nauka, a iz oblasti Umetnosti dodeliće dve nagrade (za svaku potkategoriju po jedna nagrada). Erste Banka će ih nagraditi sa po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke a njihovi rezultati će biti javno promovisani.

Nagrada javnosti:
Na osnovu broja glasova dobijenih putem sms glasova i glasanjem na Internet portaluwww.superste.net biće odabrana po četiri kandidata/kandidatkinje iz svake od tri oblasti koji će biti nagrađeni sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke a njihovi rezultati će biti javno promovisani.
Ukupno će biti nagrađeno 16 kandidata/kandidatkinja, tj. jedan kandidat/kandidatkinja ne može dobiti obe nagrade. Četiri kandidata/kandidatkinje dobiće nagradu žirija, dok će dvanaest kandidata/kandidatkinja dobiti nagradu javnosti (po četiri iz svake od tri oblasti).  
 Kako i do kada se prijaviti:  

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara, isključivo elektronskim putem preko Internet portala – www.superste.net. Formular se može popuniti samo na srpskom jeziku.
Kandidati/kandidatkinje se mogu sami prijaviti, ali mogu biti prijavljeni i od strane trećih lica.

Rok za prijavu je 24. februar 2012. godine do ponoći.
Na portalu www.superste.net možete naći i više detalja o nagradama i ostale bitne informacije o konkursu.

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна