уторак, 10. април 2012.

Džaba smo lizali: Radnik "Frikoma" u nagradnoj igri „Pažljivo ližite“ namestio sebi džip i stotine hiljada evra


Darko R. (29) iz Beograda uhapšen je u nastavku policijske akcije suzbijanja prevara u organizaciji nagradnih igara. Uhapšeni je radio kao asistent marketinga u firmi "Frikom" i osumnjičen je da je odavajući tajne kompanije gde se prodaju sladoledi koji donose nagradu, prisvojio džip i nekoliko stotina hiljada evra.
Osumnjičeni Darko R. je sa saučesnicima, koristeći poslovne tajne koje su mu bile poverene u realizaciji nagradne igre „Pažljivo ližite“ protivpravno prisvojio automobil džip „Hamer“, prvu novčanu nagradu od 202.000 evra i više novčanih nagrada od 2.000 evra, kao i veći broj mobilnih telefona ukupne vrednosti preko 30.000.000 dinara.

Na taj način osumnjičeni je oštetio preduzeće „Frikom“ AD Beograd i potencijalne dobitnike. On je osumnjičen da je u periodu od 15. do 19. maja 2008. godine obaveštavao ostale osumnjičene, koji će biti obuhvaćeni krivičnom prijavom, na kom će prodajnom mestu biti sladoledi koja donose nagradu.

Krivičnom prijavom zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj obuhvaćeni su još Jovica R. (46), Miloš M. (40), Bane V. (50) i Slaviša N. (42) svi iz Smedereva i Zlativoje Đ. (52) iz Ćuprije i Konstantin I. (28) iz Beograda.

Darko R. je ostalim osumnjičenima  davao instrukcije šta treba da kažu prilikom prijave dobitka u firmi „Frikom“ AD Beograd kako bi mogli da podignu nagradu.

Po preuzimanju nagrade, ostali osumnjičeni dobitke su predavali Darku R.

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна