четвртак, 10. мај 2012.

Henkelova Nagrada za Umetnost 2012



Poziv za podnošenje prijava

Jedanaesti  put zaredom, kompanija Henkel objavila je javni poziv za učešće na konkursu za Henkel Art.Award, jedinstvenu nagradu za promociju umetnosti regiona centralne i istočne Evrope.   Partneri u ovom projektu su KulturKontakt Austria i muzej moderne umetnosti „Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK) u Beču. Zahvaljujući saradnji sa Mumokom, pobednik konkursa Henkel Art.Award.dobija ne samo novčanu nagradu u izosu od 7.000 evra i izložbu u zemlji iz koje umetnik dolazi, nego i mogućnost izlaganja sopstvenih umetničkih  dela u okviru samostalne izložbe u Mumoku, koja će se održati sledeće godine, uz objavljivanje kataloga izložbe.
Henkel Art.Award. uručuje nagrade za izvrsna i inovativna umetnička dela umetnika iz centrale i istočne Evrope iz oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video radova i instalacija., bez unapred određenih tema.  Proces selekcije i odabira pobenika se sastoji iz nekoliko faza.
Pobednici umetničkog konkursa Henkel Art.Award. kao i brojni finalisti iz prethodnoh godina su imali priliku da učestvuju  na međunardonim izložbama, i tako otvorili vrata ka međunarodnom uspehu. Tu spadaju Dan Perjovschi (2002), Miha Strukelj (2008) and Mladen Miljanović (2009).

Propozicije i potreban materijal za prijavljivanje na konkurs:

 • Radna biografija  i opis umetničke karijere (na engleskom ili nemačkom jeziku)
 • Starosna granica: 40 godina (umetnik ne sme da napuni 40 godina na dana održavanja gala ceremonije dodele nagrada, koja će se  održati u Austriji u oktobru 2012. godine)
 • 3-5 reprodukcija umetničkih dela: Originalne radove ne treba slati!
 • Umetnički radovi iz oblasti slikarstva, crtanja, fotografije: reprodukcije u formi fotografija, foldera i/ili kataloga (Format: maksimum A3). Bez slajdova, CD-a ili DVD-ja!
 • Umetnički radovi u oblastima video radova i instalacija: Prijave podneti u vidu video DVD-ja! (Maksimalno trajanje prezentacije: 10 minuta)
 • Sva umetnička dela moraju biti napravljena u periodu  nakon 2009. godine
 • Prihvataju se prijave iz sledećih zemalja: Albanija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Kazahstan, Letonija, Litvuanija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska i Ukrajina.
 • Prijavljeni radovi će prvo biti predstavljeni lokalnom žiriju tokom juna 2012. godine.
  Najbolji rad biće poslat u Beč, gde će međunardoni žiri, koji će se sastati u leto 2012. godine, predložiti pet finalista (tzv. uži krug) i izabrati dobitnika nagrade. Izabrani umetnici, finalisti iz užeg kruga biće obavešteni o svojim nominacijama te će od Henkela CEE dobiti pozivnice za učešće na Henkel Art.Award. Gala 2012 ceremoniji.
  Na svečanoj ceremoniji , nagrada Henkel Art.Award biće dodeljena jednom od pet finalista.
  Priloženi radovi će biti vraćeni umetnicima nakon žiriranja
  Važne napomene:
  -  Umetnici ne dobiajju  novčanu nadoknadu za učešće na konkursu!
  -  Ne snosimo odgovornost za slučaj  gubitka ili oštećenje priloženih umetničkih dela.
  Sve prijave za Henkel Art.Award. 2012 moraju se podneti do 25. maja 2012. godine najkasnije (datum na poštanskom žigu) direktno na adresu Henkela u odgovarajućoj zemlji

  Henkel d.o.o.
  Bulevar oslobođenja 383
  11 000 Beograd

  0 Коментари:

  Постави коментар

  Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

  << Почетна