петак, 30. мај 2014.

Zlatni tim 2014


Selektori, požurite. Za učešće u takmičenju „Zlatni tim”, koje organizuju redakcije „Tipa” i „Sporta”, preostalo je još samo malo vremena. Krajnji rok da prijave stignu na našu mejl adresu je sreda, 4. jun 2014., u podne

Početak Svetskog prvenstva u Brazilu (od 12. juna do 13. jula 2014.) polako se približava, pa verujemo da nećete da propustite priliku da učestvujete u takmičenju koje je u prošlosti izazvalo ogromno interesovanje. Postanite naj selektor, izaberite idealni tim Prvenstva sveta. Važno je napomenuti da takmičenje „Zlatni tim” važi samo za prvi krug Svetskog prvenstva (utakmice u grupama), kao i to da će timovi svih učesnika biti objavljeni u „Tipu” i „Sportu” pre početka Mundijala. 

Svaki selektor treba da sastavi tim od 11 fudbalera u formaciji 4-4-2 (golman, 4 odbrambena igrača, 4 igrača sredine terena i 2 napadača). U jednom timu ne smeju da se nalaze dva igrača iz iste reprezentacije (na primer u jednom timu ne mogu da budu Ćavi i Inijesta, jer su obojica Španci). Ali, u ekipi mogu da budu golman i jedan igrač (odbrana, vezni ili napad) iz iste reprezentacije (recimo Argentinac Romero, koji je čuvar mreže i napadač Mesi).

Uputstvo za učešće: sastave šaljete elektronskom poštom

Jedan mejl - jedan tim

Nema kucanja poruka, nema popunjavanja i slanja uplatnica, nema troškova. Za učešće u takmičenju "Zlatni tim" dovoljno je da pošaljete email. Važno je da znate, da sa jedne mejl adrese možete da pošaljete samo jedan tim, a u konkurenciju ulaze svi timovi, sastavljeni po pravilima, koji stignu do srede 4. juna 2014, u podne.

Kako treba da izgleda mejl koji šaljete:
1) naslov mejla treba da bude "Zlatni tim 2014"
2) u polje za tekst ukucajte redom Vaše Prezime i Ime, 11 rednih brojeva igrača koje ste izabrali, kontakt telefon
3) sve pomenuto treba da ukucate u istom redu, sa samo jednim razmakom između gore nabrojanog, (PRIMER: Petrović Petar 10 56 92 103 131 223 258 345 366 412 453 063555555)
4) mejl treba da pošaljete na adresu: tip@novosti.rs
5) na Vaše mejlove, u kojima šaljete sastave za takmičenje "Zlatni tim", redakcija ne odgovara, a svi pristigli timovi biće objavljeni u "Tipu", u brojevima 656 i 657, ili u dnevnom listu "Sport". Nagrade:
LCD televizor
originalni fudbalski dresovi
majice i kačketi sa znakom "Sporta"
pretplata na list "Tip"

Bodovanje

Pozitivne poene dobijate u sledećim slučajevima:
1. Kada napadač iz vašeg tima postigne gol, dobijate 3 poena.
2. Kada igrač sredine terena iz vašeg tima postigne gol, dobijate 4 poena.
3. Kada odbrambeni igrač vašeg tima postigne gol, dobijate 5 poena.
4. Kada golman vašeg tima postigne gol, dobijate 15 poena.
5. Kada bilo koji igrač vašeg tima postigne gol iz penala, dobijate 2 poena (bez obzira na to da li je strelac golman, odbrambeni igrač, vezista ili napadač).
6. Ako igrač postigne gol pošto je golman odbranio penal ili se lopta odbila od stative ili prečke, računa se kao da je postigao gol iz igre.
7. Kada vaš golman na jednom meču ne primi gol, dobijate 2 poena.
8. Kada vaš golman odbrani penal, dobijate 3 poena (bez obzira na to da li je reč o odbrani, stativi, prečki ili gol-autu). A ako primi gol posle odbrane ili odbitka, ne dobija bodove.
9. Ako bilo koji igrač iz vašeg tima postigne dva gola na jednom meču, dobijate dodatni 1 poen.
10. Ako bilo koji igrač iz vašeg tima postigne tri ili više golova na jednom meču, dobijate dodatna 2 poena.

Negativne poene dobijate u sledećim slučajevima:
1. Za svaki primljeni gol vašeg golmana, oduzima se 1 poen (ako vaš golman nije branio na nekom meču, računa se broj golova koje je primio njegov zamenik iz iste reprezentacije).
2. Ako igrač iz vašeg tima ne iskoristi penal, oduzima se 2 poena (računa se samo direktan šut sa bele tačke).
3. Ako igrač iz vašeg tima dobije crveni karton, oduzima se 3 poena (bez obzira na to da li je crveni ili drugi žuti karton).
4. Ako igrač iz vašeg tima postigne autogol, oduzima se 3 poena.

NAPOMENA: SVE DETALJE O TAKMIČENJU, KAO I SPISAK FUDBALERA MOŽETE DA PRONAĐETE U 656. BROJU «TIPA», KOJI JE NA KIOSCIMA OD PETKA, 30. MAJA 2014.


0 Comments:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна