субота, 12. септембар 2020.

OTVOREN FOTO KONKURS: ČOVEK U FOKUSU!


Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija organizuju konkurs za najbolju socijalno angažovanu fotografiju nastalu u Srbiji.

Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija organizuju konkurs za najbolju socijalno angažovanu fotografiju nastalu u Srbiji. Fotografije treba slati u periodu od 1. septembra 2020. do 20. oktobra 2020. na elektronsku adresu takmicenje@euinfo.rs.

Tema konkursa je socijalno angažovana fotografija u Srbiji. U vreme izazova koje je donela pandemija izazvana virusom COVID-19 i koja je za posledicu donela socijalnu izolaciju, zabrinutost za sopstveno i zdravlje najbližih kao i ekonomsku neizvesnost koja je uticala na sve građane Srbije, pozivamo vas da nam pošaljete fotografije koje ste zabeležili u vašem okruženju, dnevnike iz izolacije ili karantina, svakodnevice itd. 

Konkurs je otvoren za:

- sve punoletne građane sa boravištem u Srbiji;

- projekte iz sektora kulture, demokratije, ljudskih prava i socijlne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave socijalnim pitanjima, a koje podržava Evropska unija u Srbiji. 

Stručni žiri će odabrati i tri najbolje fotografije nagraditi vaučerima za kupovinu foto opreme u vrednosti od:

- prva nagrada – 1.000 evra;

- druga nagrada – 500 evra;

- treća nagrada – 300 evra.

Žiri će dodeliti i "Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji".

Stručni žiri će izabrati 15 najboljih fotografija (uključujući  i tri nagrađene), kao i pet najboljih fotografija pristiglih od autora sa EU projekata koje će biti objavljene u štampanoj i elektronskoj publikaciji EU Info Centra kao i na veb stranicama i nalozima na društvenim mrežama Delegacije EU u Srbiji. Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic. Izložba najboljih fotografija biće održana tokom 2020. ili 2021. godine u zavisnosti od zdravstvene situacije i u skladu sa merama i propisima u vezi sa okupljanjem na javnim mestima tokom pandemije. 


detaljnije na:

https://www.nationalgeographic.rs/vesti/15610-otvaramo-foto-konkurs-covek-u-fokusu.html

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна